GRASSALKOVICH-PALACSINTA
Recept szerint csak 80 g csirkemájat ír, de én többet tettem bele és nem tűnt soknak a végén.
Én a panírozáshoz csak zsemlemorzsát és tojást használtam, lisztet nem.
Mivel nem kész lecsót használtam, a hagymát, paprikát és paradicsomot is belefőztem a raguba.
A recept a " Gödöllői királyi szakácskönyv" -ben található.
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
8 db sós palacsinta
250 g csirkemáj
160 g csiperkegomba
160 g lecsó v. 1 db hegyes-erős paprika+ 1db tv / 1 db piros színű paprika + 1 db vöröshagyma + 1 evőkanál sűrített paradicsom + 1 db paradicsom
80 g sonka
80 g zöldborsó
2 evőkanál olaj
a panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
3 db tojás
2 evőkanál tej
olaj a sütéshez (legalább 4 dl)
a mártához:
200 ml tejföl
őrölt pirospaprika
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A raguhoz kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a májat. Hozzáadjuk az összes zöldséget. (A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.)
Fűszerezzük, majd puhára pároljuk.
2. Hozzáadjuk a főtt sonkát.
3. Míg a ragu fő, kisütjük a palacsintákat.
4. A palacsinta alsó részének a közepére szedünk kb. 1,5 evőkanálnyi tölteléket. Jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
5. Tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
Lecsepegtetjük. A meglangyosított paprikás tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése