PARADICSOMOS, MAJONÉZES SÜLT HAL
A recept a "Receptletoltes.hu" oldalról való, Hargitai György mesterszakács "találmánya". (http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/13233)
Annyit változtattam rajta, hogy én szeletelt sajtot használtam és az a majonéz tetejére került, nem bele, mint a reszelt változata.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet halfilé
300 g paradicsom
70 g paprikával töltött olívabogyó
2 evőkanál majonéz
4 szelet (kb. 80 g) sajt
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
só, őrölt bors
az edény kikenéséhez vaj vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőedényt kikenjük, majd a megmosott paradicsomot és a lecsepegtetett olívabogyót beledaraboljuk.
2. A citrom felének a héját ráreszeljük, sózzuk, borsozzuk.
Ráfektetjük a halszeleteket. Még egy kicsit fűszerezünk. (Ha még fagyos akkor az előmelegített sütőbe 200 fokra tegyük be 10 percre.)
3. Pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, megkenjük majonézzel, majd befedjük sajttal. (Eredeti receptben a majonézt elkeverjük reszelt sajttal.)
200 fokon 15- 20 percet sütjük.
Tetszőleges körettel, azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése