PARADICSOMOS, MAJONÉZES SÜLT HAL

 

 


A recept a "Receptletoltes.hu" oldalról való, Hargitai György mesterszakács "találmánya". (http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/13233)

Annyit változtattam rajta, hogy én szeletelt sajtot használtam és az a majonéz tetejére került, nem bele, mint a reszelt változata.

 HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet halfilé

300 g paradicsom

70 g paprikával töltött olívabogyó

2 evőkanál majonéz

4 szelet (kb. 80 g) sajt

1 db citrom felének a reszelt héja és leve

só, őrölt bors

az edény kikenéséhez vaj vagy olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőedényt kikenjük, majd a megmosott paradicsomot és a lecsepegtetett olívabogyót beledaraboljuk.

 


2. A citrom felének a héját ráreszeljük, sózzuk, borsozzuk.

Ráfektetjük a halszeleteket. Még egy kicsit fűszerezünk. (Ha még fagyos akkor az előmelegített sütőbe 200 fokra tegyük be 10 percre.)

 


 3. Pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, megkenjük majonézzel, majd befedjük sajttal. (Eredeti receptben a majonézt elkeverjük reszelt sajttal.)

 

 

 

200 fokon 15- 20 percet sütjük. 

Tetszőleges körettel, azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!

 


 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések