PUNCSOS-TÚRÓS TEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (kb. 10 szelet)
a pudinghoz:
500 ml tej
1 csomag (40 g) puncsos pudingpor
édesítés ízlés szerint
a tésztához:
400 g búzaliszt
6 evőkanálnyi a pudingból
125 ml tej
20 g friss élesztő
2 evőkanál cukor
csipet só
a töltelékhez:
a maradék puding
50 g mazsola
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
250 g tehéntúró
édesítés ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingot megfőzzük, kihűtjük.
2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a 6 evőkanálnyi pudingot, majd a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük kb. 40 percet.
3. A maradék pudingot, a túrót, a mazsolát, a citrom reszelt héját és felének a levét, valamint szükség esetén némi cukrot összekeverünk.
4. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 cm vékonyra, megkenjük a töltelékkel.
Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk és meleg helyen még kelesztjük kb. 10 percig. (Legjobb az előmelegített tűzhely teteje.)
Lekenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percet sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.
Kihűtjük, felszeleteljük. Legfinomabb frissen fogyasztva!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése