PUNCSOS-TÚRÓS TEKERCS

 

 


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (kb. 10 szelet)

 

a pudinghoz:

500 ml tej

1 csomag (40 g) puncsos pudingpor

édesítés ízlés szerint

 

a tésztához:

400 g búzaliszt

6 evőkanálnyi a pudingból

125 ml tej

20 g friss élesztő

2 evőkanál cukor

csipet só

 

a töltelékhez:

a maradék puding

50 g mazsola

1 db citrom reszelt héja és felének a leve

250 g tehéntúró

édesítés ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingot megfőzzük, kihűtjük.

2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a  6 evőkanálnyi pudingot, majd a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük kb. 40 percet.



3. A maradék pudingot, a túrót, a mazsolát, a citrom reszelt héját és felének a levét, valamint szükség esetén némi cukrot összekeverünk.


4. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 cm vékonyra, megkenjük a töltelékkel.

Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk és meleg helyen még kelesztjük kb. 10 percig. (Legjobb az előmelegített tűzhely teteje.)



Lekenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percet sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.

Kihűtjük, felszeleteljük. Legfinomabb frissen fogyasztva!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések