BILBAOI HÚSOS BAB
A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található.
A recepttől eltérően csirkehúsból és konzerv babból készítettem. Továbbá a kolbászt is lepirítottam a hússal, a babot pedig átmelegítettem a raguban.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:
500 g kockázott hús
120 g lángolt kolbász
500 g bab (nálam konzerv)
1 db nagy vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál tárkony
só, őrölt bors
a tálaláshoz: 450 g főtt zöldbab
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott húst és kolbászt, valamint a vöröshagymát az olajon fehéredésig pirítjuk, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket. Attól függően mennyire szeretnénk szaftosan, felöntjük vízzel és puhára pároljuk.
2. Hozzákeverjük a babkonzervet és összeforraljuk.
3. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Tálaláskor a babos-húsos ragut középre halmozzuk és körberakjuk zöldbabbal.
Kenyérrel, főtt rizzsel vagy bulgurral, esetleg kuszkusszal körítjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése