BILBAOI HÚSOS BAB

 

 

 

A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található.




A recepttől eltérően csirkehúsból és konzerv babból  készítettem. Továbbá a  kolbászt is lepirítottam a hússal, a babot pedig átmelegítettem a raguban.


HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:

500 g  kockázott hús

120 g lángolt kolbász

500 g bab (nálam konzerv)

1 db nagy vöröshagyma

2 evőkanál sűrített paradicsom

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 teáskanál tárkony

só, őrölt bors

a tálaláshoz: 450 g főtt zöldbab


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott húst és kolbászt, valamint a vöröshagymát az olajon fehéredésig pirítjuk, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.  Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket. Attól függően mennyire szeretnénk szaftosan, felöntjük vízzel és puhára pároljuk.

 


2. Hozzákeverjük a babkonzervet és összeforraljuk.


3. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Tálaláskor a babos-húsos ragut középre halmozzuk és körberakjuk zöldbabbal.

Kenyérrel, főtt rizzsel vagy bulgurral, esetleg kuszkusszal körítjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések