FEKETE-ERDEI HAL
...gombás rizzsel és tartárral.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet halfilé
8 szelet (kb. 80 g) Fekete-erdei sonka
kevés só, őrölt bors
a rizshez:
1 db vöröshagyma
150 g (szárazon) rizs
150 g friss gomba (vagy 300 g mirelit)
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
víz
a mártáshoz:
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
1 db kicsi vöröshagyma nagy lyukon lereszelve v. egyéb hagymaféle
1 teáskanál intenzív mustár
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A halat enyhén megsózzuk (a sonka elég sós) borsozzuk, majd betekerjük sonkával. Kiolajozott sütőedénybe tesszük és 200 fokon sütjük kb. 15-20 percet. Ha a sonka a tetején megpirult, kivehetjük.
2. Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet és a fűszereket. Felöntjük vízzel és megfőzzük.
3. A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük.
Tálaláskor mindenből rakunk a tányérra.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése