FEKETE-ERDEI HAL

 ...gombás rizzsel és tartárral.



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet halfilé

8 szelet (kb. 80 g) Fekete-erdei sonka

kevés só, őrölt bors 

a rizshez:

1 db vöröshagyma

150 g  (szárazon) rizs

150 g friss gomba  (vagy 300 g mirelit)

2 evőkanál olaj

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

víz

a mártáshoz:

2 evőkanál majonéz

1 evőkanál tejföl

1 db kicsi vöröshagyma nagy lyukon lereszelve v. egyéb hagymaféle

1 teáskanál intenzív mustár

só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A halat enyhén megsózzuk (a sonka elég sós) borsozzuk, majd betekerjük sonkával. Kiolajozott sütőedénybe tesszük és 200 fokon sütjük kb. 15-20 percet. Ha a sonka a tetején megpirult, kivehetjük.


2. Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet és a fűszereket. Felöntjük vízzel és megfőzzük.



3. A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük.

 Tálaláskor mindenből rakunk a tányérra. 

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések