BELGA RAKOTT CSIRKE
A recept a "Sajtos ételek" című kiadványban található.
Én nem tettem bele 1,5 kg csirkét csak 500 g csirkemellet.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
4 db (kb. 800 g) közepes burgonya
500 g csirkemell vagy csontos csirkéből több
2 db paradicsom
1 db nagy póréhagyma
150 g sajt
100 ml tejszín
2 dl húsleves
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors
az edény kikenéséhez vaj vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy nagy sütőedényt alaposan kikenünk zsiradékkal, majd egy sor meghámozott burgonyát belekarikázunk. Erre jön egy sor póréhagyma, majd egy sor csirke darabolva.
Sózzuk, borsozzuk.
2. Újabb adag krumpli jön, amire paradicsomot, petrezselymet és csirkét rakunk. Sózzuk, borsozzuk.
3. Újabb adag krumpli, csirke és póré jön. Só, bors.
4. Tetejére krumpli kerül, majd az egészet alufóliával lezárjuk és előmelegített sütőben 200 fokon legalább 40 percet sütjük. Ha vékonyra vágtuk a krumplit és nem csontos húst használunk, a receptben írt 60 perc helyett elég 40 perc.
Kivesszük a tálat, leöntjük tejszínnel, sajtot teszünk rá, majd újabb 10 percig sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, majd 10 percet állni hagyjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése