KOLBÁSZOS-SAJTOS CSIGA






HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej v. víz
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál csípős őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
só, őrölt bors

a töltelékhez:

150 g paprikás kolbász
120 g reszelt sajt

a kenéshez: tej v. tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a fűszereket és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen kb. 40 percet kelesztjük.



2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.


3. A kolbászt apró korkára vágjuk és eloszlatjuk a tésztán.


4. Meghintjük reszelt sajttal, majd a tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.




5. A tekercset felvágjuk kb. 1 cm-es darabokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és még 15 percet kelesztjük. (A legjobb, ha az előmelegített tűzhelyre tesszük!)



Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!




MÉG TÖBB SÓS CSIGA:

SPENÓTOS-FETÁS




OLÍVABOGYÓS-SAJTOS


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések