MAZURI UBORKÁS BURGONYA




 Az étel a "Fakanál: 101 burgonyás étel receptje" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem főztem meg az uborkát, hanem nagy lyukon lereszelve, nyersen tettem bele.




HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

500 g főtt burgonya
1 db nagyobb kígyóuborka (kb 250 g)
1 nagy doboz natúr joghurt (330-375 g)
3 evőkanál majonéz
2 db tojás
2-3 evőkanál kapor
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, kihűtjük, egy kivajazott sütőedény aljába kockázzuk vagy karikázzuk.
 

2. A joghurtot, a 2 db tojást, a majonézt, a kaprot és a fűszereket valamint a nagy lyukon lereszelt és kifacsart uborkát összekeverjük.

Ráöntjük a krumplira.





Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk, de hidegen is finom.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések