KUNSÁGI HÚSOS LEBBENCSLEVES




 Az étel a "Fakanál: 101 leves recept" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA: 

300 g kockázott hús
200 g gomba
80 g (szárazon) csuszatészta
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors , őrölt pirospaprika

2 l húsleves vagy víz

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
kevés víz
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:


1. A húst, a hagymát, a sárgarépát kevés olajon fehéredésig pirítjuk.



Fűszerezzük, felöntjük vízzel vagy húslevessel és főzzük, míg a hús megpuhul.

2. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, főzzük még 15 percig, majd beletesszük a tésztát.

Ha az is kész, tejföllel és liszttel behabarjuk. Rotyogtatjuk még 1 percig és azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!




KLASSZIKUS LEBBENCSLEVES:

https://bakkercookker.blogspot.com/2020/03/lebbencsleves.html

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések