FELVIDÉKI GOMBÁS HAL








Az összetételben szerepel a sárgarépa és a fehérrépa is, de az elkészítésben már nem.
Én csak a sárgarépát használtam és azt a gombával együtt dinszteltem meg.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

4 szelet halfilé
250 gomba
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 db tojás
 3 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát és sárgarépát. Fűszerezzük, alacsony hőfokon, fedő alatt megdinszteljük.


2. A halszeleteket kiolajozott sütőedénybe tesszük. Elosztjuk rajta a gombát.



3. A tojást, a tejföllel csomómentesre keverjük, megsózzuk.

Ráöntjük a zöldséges halra.


Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel- kb. 20 percig sütjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések