BANÁNOS-MOGYORÓKRÉMES TEKERCS






HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):

a tésztához:

300 g búzaliszt
1 db tojás
18 g friss élesztő
125 ml langyos tej
1 teáskanál cukor
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj - elhagyható
csipet só

a töltelékhez:

kb.  350 g  érett (de nem barna) banán
3-4 evőkanál szobahőmérsékletű mogyorókrém

a kenéshez: tej


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a porcukrot, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a fahéjat, a sót és a tojást alaposan kidolgozzuk tésztának.

Szükség esetén még kevés tejet adunk hozzá.

Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.



2. A tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 3 mm vékonyra.



3. A banánt meghámozzuk, villával összetörjük. Rákenjük az egyik lapra.




4. A másik lapot ráhelyezzük a banános felületre úgy, hogy fedje.

Megkenjük mogyorókrémmel.




5. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk a tetejét és még pihentetjük kb. 15 percig.
Ha lehet, az előmelegített tűzhely tetejére tegyük.



6. Lekenjük tejjel, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések