BANÁNOS-MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA




HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml szénsavas ásványvíz v. sima víz
1 db tojás
1 kávéskanál fahéj-elhagyható
csipet só
búzaliszt, amennyi szükséges

a töltelékhez:

5 db kisebb banán
kb. 3 evőkanál mogyorókrém


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet, a vizet, a tojást a csipet sót és a fahéjat simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.


2. Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.


3. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűlnek. Megkenjük mogyorókrémmel, a tészta alsó részére ráhelyezünk 1 db meghámozott banánt.
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.

Igény szerint olvasztott csokival is áthúzhatjuk.

Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések