PÉTERVÁRI CSIRKEMELL
A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
Valamivel több gombát és fehérbort tettem bele.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
500 g csirkemell
250 g gomba
1 db vöröshagyma
2 dl fehérbor
2 db nagyobb csemegeuborka
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál olaj
2 db babérlevés
só, őrölt bors
a sütéshez: 1,5 dl olaj
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
kevés víz
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Fűszerezzük, felöntjük a borral és nem túl magas hőmérsékleten, fedő alatt főzzük kb. 20 percet.
Amennyiben szükséges, menet közben tegyünk hozzá még egy kevés bort.
2. Amíg a ragu párolódik, nem túl bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát a kiklopfolt, sózott, borsozott csirkemelldaraboknak. Lecsepegtetjük.
3. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkákat, majd a liszt, mustár, tejföl, csipet só és kevés víz csomómentes keverékével besűrítjük.
Tálaláskor a hússzeleteket meglocsoljuk a raguval. Főtt rizzsel vagy sült krumplival fogyasszuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése