PÉTERVÁRI CSIRKEMELL




 A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.



Valamivel több gombát és fehérbort tettem bele.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

500 g csirkemell
250 g gomba
1 db vöröshagyma
2 dl fehérbor
2 db nagyobb csemegeuborka
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál olaj
2 db babérlevés
só, őrölt bors

a sütéshez: 1,5 dl olaj

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
kevés víz
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Fűszerezzük, felöntjük a borral és nem túl magas hőmérsékleten, fedő alatt főzzük kb. 20 percet. 

Amennyiben szükséges, menet közben tegyünk hozzá még egy kevés bort.



2. Amíg a ragu párolódik, nem túl bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát a kiklopfolt, sózott, borsozott csirkemelldaraboknak. Lecsepegtetjük.


3. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkákat, majd a liszt, mustár, tejföl, csipet só és kevés víz csomómentes keverékével besűrítjük.




Tálaláskor a hússzeleteket meglocsoljuk a raguval. Főtt rizzsel vagy sült krumplival fogyasszuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések