BOLOGNAI TEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):
a tésztához:
400 g búzaliszt
1 db tojás
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej vagy víz
1 teáskanál cukor
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
a töltelékhez:
400 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, bazsalikom, oregánó, őrölt pirospaprika
100 g reszelt sajt
a lekenéshez: tej v. tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót és a pirospaprikát összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, a sűrített paradicsomot és langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
2. Eközben elkészítjük a ragut.
Az olajon a feldarabolt hagymát és húst fehéredésig pirítjuk, úgy hogy közben hozzáadjuk a fokhagymát.
Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
Eloszlatjuk rajta a húst. (Szükség esetén a levét csepegtessük le!)
4. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Megszurkáljuk villával, majd sütőpapírral bélelt tepsiben további 15 percet kelesztjük.
Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percet sütjük.
Kivesszük és kb. 10-15 percet pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése