BOLOGNAI TEKERCS






HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):

a tésztához:

400 g búzaliszt
1 db tojás
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej vagy víz
1 teáskanál cukor
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika

a töltelékhez:

400 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, bazsalikom, oregánó, őrölt pirospaprika

100 g reszelt sajt

a lekenéshez: tej v. tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót és a pirospaprikát összekeverjük.

Hozzáadjuk a tojást, a sűrített paradicsomot és langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 40 percet.



2. Eközben elkészítjük a ragut.

Az olajon a feldarabolt hagymát és húst fehéredésig pirítjuk, úgy hogy közben hozzáadjuk a fokhagymát.

Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.

Szükség esetén a vizet még pótoljuk!


3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.

Eloszlatjuk rajta  a húst. (Szükség esetén a levét csepegtessük le!)

Megszórjuk reszelt sajttal.




4. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

Megszurkáljuk villával, majd sütőpapírral bélelt tepsiben további 15 percet kelesztjük.

(Legjobb, az előmelegített tűzhely teteje.)


Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percet sütjük.

Kivesszük és kb. 10-15 percet pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések