FEKETE-ERDEI GOMBÓC





HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

400 g főtt burgonya
1 db tojás
1 evőkanál medvehagyma
búzaliszt, amennyi szükséges
250 g gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2-3 vékony szelet Fekete-erdő sonka
3 evőkanál tejföl
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. Villával összetörjük, vagy krumplinyomót használunk. Hozzáadjuk a medvehagymát, egy tojást, sót, őrölt borsot és annyi lisztet hogy formázható tésztát kapjunk.



2. A tésztából gombócokat készítünk, majd enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük őket. Lecsepegtetjük.



3. Az olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát és sonkát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gombát. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon kb. 15 percig, fedő alatt pároljuk.


Tálaláskor a gombócok tetejére tejfölt kanalazunk, majd rámerjük a ragut.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések