FELVIDÉKI GOMBÁS HAL
Az összetételben szerepel a sárgarépa és a fehérrépa is, de az elkészítésben már nem.
Én csak a sárgarépát használtam és azt a gombával együtt dinszteltem meg.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
4 szelet halfilé
250 gomba
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát és sárgarépát. Fűszerezzük, alacsony hőfokon, fedő alatt megdinszteljük.
2. A halszeleteket kiolajozott sütőedénybe tesszük. Elosztjuk rajta a gombát.
3. A tojást, a tejföllel csomómentesre keverjük, megsózzuk.
Ráöntjük a zöldséges halra.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel- kb. 20 percig sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése