CSIRKE / PULYKAMELL GELLÉRT MÓDRA
A recept a "Terülj, terülj, asztalkám..." című könyvben található.
Annyit változtattam rajta, hogy a tejes-lisztes habarást kihagytam, csirkemellet használtam, valamint a megadott mennyiségnél jóval kevesebbet készítettem.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
350 g csirke- vagy pulykamell
250 g gomba
130 g zöldborsó
1 db vöröshagyma
2-3 vékony szelet, nyers sonka
2 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
1,5 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt sonkát és vöröshagymát.
Ha friss gombát használunk, azt is hozzáadjuk, ha konzervet, akkor még nem.
Alacsony hőfokon, szükség esetén minimális vízzel felöntve, sóval, borssal ízesítve, fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a borstó, a petrezselymet és főzzük még kb. 8-10 percet.
Ekkor belekeverjük a leöblített, lecsepegtetett konzerv gombát.
2. A tojást felverjük és a már tűzről levett raguba keverjük.
3. A húst nagyobb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és nem túl bő olajban mindkét oldalán átsütjük.
Hőálló edény aljába sorakoztatjuk őket.
4. A ragut rákenjük a hús tetejére, majd befedjük sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 8 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése