KUNSÁGI HÚSOS LEBBENCSLEVES
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
300 g kockázott hús
200 g gomba
80 g (szárazon) csuszatészta
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors , őrölt pirospaprika
2 l húsleves vagy víz
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
kevés víz
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst, a hagymát, a sárgarépát kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük, felöntjük vízzel vagy húslevessel és főzzük, míg a hús megpuhul.
2. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, főzzük még 15 percig, majd beletesszük a tésztát.
Ha az is kész, tejföllel és liszttel behabarjuk. Rotyogtatjuk még 1 percig és azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
KLASSZIKUS LEBBENCSLEVES:
https://bakkercookker.blogspot.com/2020/03/lebbencsleves.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése