BANÁNOS-MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml szénsavas ásványvíz v. sima víz
1 db tojás
1 kávéskanál fahéj-elhagyható
csipet só
búzaliszt, amennyi szükséges
a töltelékhez:
5 db kisebb banán
kb. 3 evőkanál mogyorókrém
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet, a vizet, a tojást a csipet sót és a fahéjat simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
2. Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűlnek. Megkenjük mogyorókrémmel, a tészta alsó részére ráhelyezünk 1 db meghámozott banánt.
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Igény szerint olvasztott csokival is áthúzhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése