KUKORICÁS RAKOTT CSIRKE
Annyit változtattam rajta, hogy én nem főztem meg a besamlet, csak összekevertem az öntethez valókat.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
500 g csirkemell
1 doboz (340 g ) csemegekukorica
60 g reszelt sajt
2 db tojás
200 ml tejszín
100 ml tej
1 evőkanál kukoricaliszt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
1,5 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst felvágjuk kisebb szeletekre, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Tűzálló edény aljába sorakoztatjuk.
2. A tojást, a tejszínt, a tejet, a fűszereket csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, végül beleöntjük a kukoricát és a reszelt sajtot.
A masszát a húsokra öntjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul. Kb. 20 perc
Főtt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése