KUKORICÁS RAKOTT CSIRKE







Annyit változtattam rajta, hogy én nem főztem meg a besamlet, csak összekevertem az öntethez valókat.


HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

500 g csirkemell

1 doboz (340 g ) csemegekukorica
60 g reszelt sajt
2 db tojás
200 ml tejszín
100 ml tej
1 evőkanál kukoricaliszt
1 csokor  petrezselyem
só, őrölt bors
1,5 dl olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst felvágjuk kisebb szeletekre, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát átsütjük.

Tűzálló edény aljába sorakoztatjuk.



2. A tojást, a tejszínt, a tejet, a fűszereket csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, végül beleöntjük a kukoricát és a reszelt sajtot.

A masszát a húsokra öntjük.



Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul. Kb. 20 perc

Főtt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések