KOLBÁSZOS-SAJTOS CSIGA
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej v. víz
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál csípős őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
só, őrölt bors
a töltelékhez:
150 g paprikás kolbász
120 g reszelt sajt
a kenéshez: tej v. tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a fűszereket és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen kb. 40 percet kelesztjük.
2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
3. A kolbászt apró korkára vágjuk és eloszlatjuk a tésztán.
4. Meghintjük reszelt sajttal, majd a tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.
5. A tekercset felvágjuk kb. 1 cm-es darabokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és még 15 percet kelesztjük. (A legjobb, ha az előmelegített tűzhelyre tesszük!)
Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB SÓS CSIGA:
SPENÓTOS-FETÁS
OLÍVABOGYÓS-SAJTOS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése