BANÁNOS-MOGYORÓKRÉMES TEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):
a tésztához:
300 g búzaliszt
1 db tojás
18 g friss élesztő
125 ml langyos tej
1 teáskanál cukor
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj - elhagyható
csipet só
a töltelékhez:
kb. 350 g érett (de nem barna) banán
3-4 evőkanál szobahőmérsékletű mogyorókrém
a kenéshez: tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a porcukrot, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a fahéjat, a sót és a tojást alaposan kidolgozzuk tésztának.
Szükség esetén még kevés tejet adunk hozzá.
Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
2. A tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 3 mm vékonyra.
3. A banánt meghámozzuk, villával összetörjük. Rákenjük az egyik lapra.
4. A másik lapot ráhelyezzük a banános felületre úgy, hogy fedje.
Megkenjük mogyorókrémmel.
5. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk a tetejét és még pihentetjük kb. 15 percig.
Ha lehet, az előmelegített tűzhely tetejére tegyük.
6. Lekenjük tejjel, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése