FEKETE-ERDŐ TEKERCS






HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

400 g búzaliszt
1 db tojás
1,5 evőkanál medvehagyma
20 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
125 ml langyos víz vagy tej

a töltelékhez:

4-5 szelet vékony Fekete-erdő sonka
1 db vöröshagyma
250 g gomba
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors

a lekenéshez: tej


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a medvehagymát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

A tésztát alaposan kidolgozzuk és kb. 40 percig meleg helyen kelesztjük.



2. A tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen mindkettőt kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.


3. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát és a sonkát. Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt gombát. 
Fűszerezzük, majd saját levében, alacsony hőfokon megpároljuk.


4. A sonkaszeleteket kevés olajon megsütjük.

Széttépkedve rátesszük az egyik tésztára.



5. Befedjük a másik tésztával és azon pedig eloszlatjuk a gombát.


6. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk és még kelesztjük 15 percig. (Lehetőleg az előmelegített tűzhely tetején.)



7. Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések