ASZALT GYÜMÖLCSÖS GRÍZKOCKA
HOZZÁVALÓK1 22*22 CM, 4 CM MÉLY FORMÁHOZ:
2*10 db vajas keksz vagy több háztartási keksz
1 l tej
10 evőkanál búzadara
1 evőkanál méz
1 db narancs felének a reszelt héja és a teljes leve
130 g aszalt gyümölcs vegyesen (nálam vörös áfonya, mazsola és aszalt szilva)
1 teáskanál fahéj
édesítés ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A forma alját kirakjuk keksszel.
2. A kekszen kívül az összes többi hozzávalót hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Még melegen ráöntjük a kekszre.
Kirakjuk a tetejét is keksszel.
Megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Felszeletelve tálaljuk. Tejszínhabbal, csokival dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB GRÍZES ÉDESSÉG:
MÉZES-KRÉMES SPEKUALTIUSTEKERCS
MÉZES-KRÉMES PALACSINTA
KAKTUSZOS-KIVIS GRÍZPUDING
MÉZES-KRÉMES SÜTÉS NÉLKÜL
MARCIPÁNKRÉMES SPEKULATIUSTEKERCS
MADÁRTEJBEGRÍZ
CITROMOS-ÁFONYÁS TEJBEGRÍZ
Megjegyzések
Megjegyzés küldése