ASZALT GYÜMÖLCSÖS GRÍZKOCKA





HOZZÁVALÓK1 22*22 CM, 4 CM MÉLY FORMÁHOZ:

2*10 db vajas keksz vagy több háztartási keksz
1 l tej
10 evőkanál búzadara
1 evőkanál méz
1 db narancs felének a reszelt héja és a teljes leve
130 g aszalt gyümölcs vegyesen (nálam vörös áfonya, mazsola és aszalt szilva)
1 teáskanál fahéj
édesítés ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A forma alját kirakjuk keksszel.


2. A kekszen kívül az összes többi hozzávalót hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Még melegen ráöntjük a kekszre.

Kirakjuk a tetejét is keksszel.






Megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Felszeletelve tálaljuk. Tejszínhabbal, csokival dekorálhatjuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB GRÍZES ÉDESSÉG:


MÉZES-KRÉMES SPEKUALTIUSTEKERCS




MÉZES-KRÉMES PALACSINTA




KAKTUSZOS-KIVIS GRÍZPUDING




MÉZES-KRÉMES SÜTÉS NÉLKÜL




MARCIPÁNKRÉMES SPEKULATIUSTEKERCS



MADÁRTEJBEGRÍZ



CITROMOS-ÁFONYÁS TEJBEGRÍZ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések