TEPERTŐGOMBÓCOS LEVES
HOZZÁVALÓK KB. 4 SZEMÉLYRE:
150-200 g tepertőkrém
2 db tojás
liszt
szükség esetén só, bors
2 db tyúk -vagy erőleveskocka
1 csokor friss petrezselyem
a habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tepertőkrémet és a tojást alaposan kikeverjük. Szükség esetén fűszerezzük, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.
2. Felforralunk 2-2,5 liter vizet, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, beletesszük a petrezselymet. A tésztából golyókat formázunk és beledobjuk őket a vízbe, majd készre főzzük.
3. A lisztet a tejföllel simára keverjük, majd kevés levessel elegyítjük és besűrítjük vele az ételt.
Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése