TEPERTŐGOMBÓCOS LEVES

 


HOZZÁVALÓK KB. 4 SZEMÉLYRE:

150-200 g tepertőkrém

2 db tojás

liszt

szükség esetén só, bors

2 db tyúk -vagy erőleveskocka

1 csokor friss petrezselyem

a habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tepertőkrémet és a tojást alaposan kikeverjük. Szükség esetén fűszerezzük, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.

2. Felforralunk 2-2,5 liter vizet, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, beletesszük a petrezselymet. A tésztából golyókat formázunk és beledobjuk őket a vízbe, majd készre főzzük.

3. A lisztet a tejföllel simára keverjük, majd kevés levessel elegyítjük és besűrítjük vele az ételt. 

Azon melegében tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések