CSORBALEVES
Csorbaleves nagyon sokféle létezik. Gyakorlatilag egy raguleves csak nem tejszínnel kell behabarni, hanem tojássárgával és tejföllel.
De, hogy milyen hús és zöldség kerül bele az egyéni ízlésre van bízva.
Az enyémbe csirkehús, kaliforniai paprika, krumpli, zeller és sárgarépa került.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst és a zöldségeket felkockázzuk.
2. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a húst és 2-3 gerezd fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, felöntjük vízzel. Sózzuk, ízlés szerint ízesítjük tárkonnyal vagy majorannával. Puhára főzzük, végül kettő tojássárgát kevés liszttel és 1-2 evőkanál tejföllel simára kevert habarással besűrítjük.
Végén ecettel is savanyíthatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése