SZÍNKAVALKÁD TÚRÓGOLYÓ
HOZZÁVALÓK 18-20 DB-HOZ:
250 g félzsíros tehéntúró
230 g kandírozott és aszalt gyümölcs vegyesen apróra vágva (lehetőleg sokféle színben)
2 tasak vaníliás cukor (2*8-12 g)
2 evőkanál tejföl
1 db kisebb citrom reszelt héja
egyéb édesítés ízlés szerint
kb. 250 g darált háztartási keksz
kívülre: finom szálú kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy nagyobb keverőtálban robotgéppel alaposan elkeverjük a tejfölt, a túrót, a vaníliás cukrot és egyéb édesítőt valamint a citrom reszelt héját.
2. Beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és annyi darált háztartási kekszet, hogy formázható állaga legyen.
3. Golyókat formázunk és megforgatjuk kókuszreszelékben. Azonnal fogyasztható, de a maradékot tegyük hűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése