SZÍNKAVALKÁD TÚRÓGOLYÓ

 


HOZZÁVALÓK 18-20 DB-HOZ:


250 g félzsíros tehéntúró

230 g kandírozott és aszalt gyümölcs vegyesen apróra vágva (lehetőleg sokféle színben)


 

2 tasak vaníliás cukor (2*8-12 g)

2 evőkanál tejföl

1 db kisebb citrom reszelt héja

egyéb édesítés ízlés szerint

kb. 250 g darált háztartási keksz

kívülre: finom szálú kókuszreszelék


ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy nagyobb keverőtálban robotgéppel alaposan elkeverjük a tejfölt, a túrót, a vaníliás cukrot és egyéb édesítőt valamint a citrom reszelt héját.


 

2. Beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és annyi darált háztartási kekszet, hogy formázható állaga legyen.


 

3. Golyókat formázunk és megforgatjuk kókuszreszelékben. Azonnal fogyasztható, de a maradékot tegyük hűtőbe.


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések