"ROCKY ROAD" - KÓKUSZGOLYÓ
HOZZÁVALÓK KB. 30 DB-HOZ:
500 ml tej
100 g fehér csoki
1 tasak (40 g) tejszínes pudingpor vagy sima étkezési keményítő
125 g vaj vagy margarin
édesítés ízlés szerint
50 g mazsola vagy aszalt áfonya
60 g dió
3-4 db habkarika
4-5 db tejkaramella
5-6 db habcukorka (nálam Haribo Chamallow Tubular)
5-6 db mézes puszedli
kb. 300 g darált háztartási keksz
kívülre: finom szálú kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy nagyobb hőálló edénybe beleöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük benne a pudingport / keményítőt. Beletördeljük a csokit, belekockázzuk a vajat / margarint, belekeverjük a mazsolát / áfonyát, édesítjük, majd az egészet közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
2. A többi hozzávalót feldaraboljuk.
3. A krémet átkeverjük, majd beleforgatjuk a feldarabolt alapanyagokat.
4. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk. Golyókat készítünk és megforgatjuk kókuszreszelékben. Azonnal fogyasztható, de hogy az ízek összeérjenek 2-3 órára, illetve fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése