"ROCKY ROAD" - KÓKUSZGOLYÓ

 


HOZZÁVALÓK KB. 30 DB-HOZ:


500 ml tej

100 g fehér csoki

1 tasak (40 g) tejszínes pudingpor vagy sima étkezési keményítő

125 g vaj vagy margarin

édesítés ízlés szerint

50 g mazsola vagy aszalt áfonya

60 g dió

3-4 db habkarika

4-5 db tejkaramella

5-6 db habcukorka (nálam Haribo Chamallow Tubular)

5-6 db mézes puszedli

kb. 300 g darált háztartási keksz

kívülre: finom szálú kókuszreszelék

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy nagyobb hőálló edénybe beleöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük benne a pudingport / keményítőt. Beletördeljük a csokit, belekockázzuk a vajat / margarint, belekeverjük a mazsolát / áfonyát, édesítjük, majd az egészet közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.



 

2. A többi hozzávalót feldaraboljuk.



 

3. A krémet átkeverjük, majd beleforgatjuk a feldarabolt alapanyagokat.


 

4. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk. Golyókat készítünk és megforgatjuk kókuszreszelékben. Azonnal fogyasztható, de hogy az ízek összeérjenek 2-3 órára, illetve fogyasztásig tegyük hűtőbe.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések