AFRIKAI ZÖLDSÉGLEVES

 


HOZZÁVALÓK:

1 db karalábé

1 db cukkini

1 db kaliforniai paprika

2 db paradicsom

2 db közepes krumpli

1 db vöröshagyma

1 doboz konzerv csicseriborsó

10 dkg (szárazon) bulgur 

2-3 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál currypor

2 evőkanál olaj

só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket feldaraboljuk.


2. Olajon megdinszteljük a feldarabolt vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldségeket  (csicseriborsót is - öblítsük le) a curryport, a fűszereket. Felöntjük kb. 2-2,5 l vízzel.

3. Ha felforrt, beletesszük a bulgurt, majd az egészet készre főzzük. Azon melegében tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések