AFRIKAI ZÖLDSÉGLEVES
HOZZÁVALÓK:
1 db karalábé
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
2 db közepes krumpli
1 db vöröshagyma
1 doboz konzerv csicseriborsó
10 dkg (szárazon) bulgur
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál currypor
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket feldaraboljuk.
2. Olajon megdinszteljük a feldarabolt vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldségeket (csicseriborsót is - öblítsük le) a curryport, a fűszereket. Felöntjük kb. 2-2,5 l vízzel.
3. Ha felforrt, beletesszük a bulgurt, majd az egészet készre főzzük. Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése