PINK GYÜMÖLCSLEVES
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
15 db érett szilva
1 nagy fürt kék szőlő
100 g áfonya
fahéj, őrölt szegfűszeg (vagy mézeskalácsos fűszerkeverék)
1 db szilvaízű teafilter (elhagyható)
édesítés ízlés szerint
a sűrítéshez:
20 g étkezési keményítő
kevés hideg víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát és a szőlőt kimagozzuk. Egy nagyobb fazékba tesszük, majd fűszerezzük és édesítjük. Ha friss áfonyát használunk, azt is hozzátesszük.
Felöntjük nem sokkal több vízzel, mint ami ellepi és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amikor forr, de még nem lobog, akkor kimerünk belőle 2 dl-t és belelógatjuk kb. 2-3 percre a teafüvet, majd visszaöntjük a levesbe.
Főzzük még kb. 5 percig.
2. A vízben feloldjuk a keményítőt és a leveshez adjuk. Ha fagyasztott áfonyát használunk, azt is most tesszük bele.
Elkeverjük, rotyogtatjuk még egy percig, majd teljesen kihűtjük. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Jó étvágyat!
HASONLÓ LEVESEK:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése