PINK GYÜMÖLCSLEVES

 


HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

15 db érett szilva

1 nagy fürt kék szőlő

 100 g áfonya

fahéj, őrölt szegfűszeg (vagy mézeskalácsos fűszerkeverék)

1 db szilvaízű teafilter (elhagyható)

édesítés ízlés szerint

 a sűrítéshez:

20 g étkezési keményítő

kevés hideg víz

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát és a szőlőt kimagozzuk. Egy nagyobb fazékba tesszük, majd fűszerezzük és édesítjük. Ha friss áfonyát használunk, azt is hozzátesszük.


Felöntjük nem sokkal több vízzel, mint ami ellepi és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amikor forr, de még nem lobog, akkor kimerünk belőle 2 dl-t és belelógatjuk kb. 2-3 percre a teafüvet, majd visszaöntjük a levesbe.

Főzzük még kb. 5 percig. 


2. A vízben feloldjuk a keményítőt és a leveshez adjuk. Ha fagyasztott áfonyát használunk, azt is most tesszük bele.

Elkeverjük, rotyogtatjuk még egy percig, majd teljesen kihűtjük. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára.

Jó étvágyat!


HASONLÓ LEVESEK:

SÁRGA GYÜMÖLCSLEVES


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések