SZŐLŐS TÉSZTA

 

 

A desszert a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található. Ennek ellenére annyira nem nagy szám, viszont egyszer, hétvégi nasinak, ki lehet próbálni.


HOZZÁVALÓK 5-6 ADAGHOZ:

300 g (szárazon) spagetti v. széles metélt  

1 nagy fürt szőlő (én 1-1 kék és fehér kisebb fürtöt használtam)

3 db tojás

3 dkg liszt

2 dl fehérbor

1/2 db citrom héja

1 tasak vaníliás cukor

cukor ízlés szerint

csipet só

2-3 db szegfűszeg


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.

2. A szőlőt alaposan megmossuk, a szemeket kimagozzuk.

3. A 3 db tojás sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, 3 dkg liszttel, 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük.

4. A fehérbort szegfűszeggel és a levágott vagy lereszelt citromhéjjal felforraljuk.

5. A cukros, lisztes tojássárgához fokozatosan hozzákeverjük a forró fehérbort. (A szegfűszeget előtte vegyük ki!)

6. A keveréket összedolgozzuk a főtt tésztával és a szőlőszemekkel.

7. A fehérjéket kemény habbá verjük és végül azt is összekeverjük a tésztával.


Az egészet kivajazott formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel sütjük - , míg a teteje enyhén megbarnul.

Megvárjuk, míg kihűl, igény szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések