SOPSZKA SALÁTA
Bár a bejegyzés a "Sopszka salátáról" szó, megemlíteném a "Rilai salátát", ami lényegében ugyanez, csak paprika nélkül.
Továbbá a "Görög saláta" is nagyon hasonló ehhez, annyi különbséggel, hogy abba paprika helyett olívabogyó, juhsajt helyett pedig feta van.
(Ennek a receptje elég sok helyen fellelhető a neten.)
Ez a saláta a "Fakanál 101 salátarecept" című kiadványból való. Annyit változtattam rajta, hogy juhsajt helyett juhtúrót tettem bele.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat megmossuk. Igény szerint az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk, majd valamennyi zöldséget feldaraboljuk. Sózzuk, ráöntjük az ecetet és az olajat.
Hűtőbe tesszük. Itt 1-2 órát ír, de nem tanácsolnám ennyi időre, mert levet enged.
Reszelt juhsajttal vagy juhtúrót belekeverve tálaljuk pirítóssal vagy sült húsok mellé.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése