SOPSZKA SALÁTA

 

 

Bár a bejegyzés a "Sopszka salátáról" szó, megemlíteném a "Rilai salátát", ami lényegében ugyanez, csak paprika nélkül.



Továbbá a "Görög saláta" is nagyon hasonló ehhez, annyi különbséggel, hogy abba paprika helyett olívabogyó, juhsajt helyett pedig feta van.

 (Ennek a receptje elég sok helyen fellelhető a neten.)

 Ez a saláta a "Fakanál 101 salátarecept" című kiadványból való. Annyit változtattam rajta, hogy juhsajt helyett juhtúrót tettem bele.



ELKÉSZÍTÉS:

A hozzávalókat megmossuk. Igény szerint az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk, majd valamennyi zöldséget feldaraboljuk. Sózzuk, ráöntjük az ecetet és az olajat.

Hűtőbe tesszük. Itt 1-2 órát ír, de nem tanácsolnám ennyi időre, mert levet enged. 

Reszelt juhsajttal vagy juhtúrót belekeverve tálaljuk pirítóssal vagy sült húsok mellé.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések