BESZTERCEI SZILVÁS-TÚRÓS LEPÉNY

 

 

 
A süti a "Fakanál:101 gyümölcsös édesség receptje" című kiadványban található.
 
 

Én 38*25 cm, 6 cm mély tepsiben sütöttem, de nagyobb pitesütőben is lehet.

A tésztájába tettem kevés fahéjat is.


HOZZÁVALÓK 1 TEPSIHEZ:

 a tésztához:

300 g búzaliszt

15 dkg margarin vagy vaj

2 db tojás

1 tasak sütőpor

porcukor ízlés szerint

csipet só

tejföl, amennyi szükséges

a töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró

30 dkg szilva (több is lehet)

1 tasak vaníliás cukor

2 db tojás

cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, ízlés szerint cukrot, csipet sót (fahéjat) összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadunk 2 db egész tojást és annyi tejfölt, hogy a tészta összeálljon.

2.  Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vékonyra és kibéleljük vele az enyhén kivajazott tepsit.

A tészta alját villával megszurkáljuk.

 



3. A töltelékhez a túrót, a kétféle cukrot, 2 tojás sárgáját összekeverünk. Beleforgatjuk a megmosott, kimagozott, feldarabolt szilvát, majd a habbá vert tojásfehérjét.

 

4. A tölteléket eloszlatjuk a tésztán, majd 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percet sütjük, míg a töltelék megszilárdul.

Kihűtjük. Igény szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések