SÁRGA GYÜMÖLCSLEVES
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
400 g sárgadinnye
2 db nagy sárgahúsú őszibarack
4-5 db sárgabarack
2-2 db citrom és narancskarika
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
édesítés ízlés szerint
a sűrítéshez:
20 g étkezési keményítő
hideg víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gyümölcsöket megmossuk. A dinnyét és az őszibarackot megpucoljuk. Az összeset egy nagyobb fazékba kockázzuk.
Hozzáadjuk az alaposan megmosott és felkarikázott narancsot és citromot.
2. Édesítjük, fűszerezzük, majd felöntjük hideg vízzel.
Közepes hőfokon kb. 20-25 percet főzzük.
A vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése