SALÁTA MONTE CARLO-MÓDRA
Annyit változtattam rajta, hogy a friss fűszereket a saláta részhez tettem, nem az öntetbe. Továbbá az öntet összetevőinek mennyiségét lecsökkentettem. Nekem a receptben szereplő 4 evőkanál ecet akkor is sok, ha az csak 10%-os.
De nyugodtam mindenki hagyatkozhat a saját ízlésére e kérdésben.😊
Ezen kívül a gombát is megpároltam, nem nyersen raktam bele.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
1 kisebb fejes saláta
4 szem retek
2 db közepes paradicsom
200 g gomba
100 g gorgonozla v. camambert sajt
100 g krémsajt
friss bazsalikom és szurokfű (oregánó)
az öntethez:
1 evőkanál torma
pár csepp citrom- és narancslé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál ecet
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, egy nagy tálba beledaraboljuk. Ehhez hozzáadjuk a szintén felvágott sajtot és friss fűszernövényeket.
2. A gombát kevés olajon sóval, borssal alacsony hőfokon saját levében megpároljuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a salátához a krémsajttal együtt.
3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a salátába.
Ne sokkal fogyasztás előtt készítsük el, mert nem tesz neki jót, ha áll! A saláta összefonnyad.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése