TIRAMISUKRÉMES KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKRCSHEZ (KB. 10 SZELET):
a tésztához:
200 g darált háztartási keksz
1 evőkanál instant kávé
0,5 dl tej
porcukor ízlés szerint
2-3 evőkanál a krémből
a krémhez:
400 ml tej
1 tasak tiramisus pudingpor
cukor ízlés szerint
200 ml cukrászhab
a tetejére:
natúr kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a cukrot és a tejet simára keverjük, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, megfőzzük.
Teljesen kihűtjük.
2. A habot felverjük és a robotgéppel átkevert krémhez keverjük.
3. A kávét, a cukrot és a tejet langyosra melegítjük, hogy minden elolvadjon és a darált kekszhez öntjük.
Belekanalazunk annyi krémet, amitől a tészta összeáll.
4. A tésztát kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.
5. Rákenjük a krém felét, feltekerjük.
6. A maradék krémmel bevontjuk és 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése