TIRAMISUKRÉMES KEKSZTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKRCSHEZ (KB. 10 SZELET):

a tésztához:

200 g darált háztartási keksz
1 evőkanál instant kávé
0,5 dl tej
porcukor ízlés szerint
2-3 evőkanál a krémből

a krémhez:

400 ml tej
1 tasak tiramisus pudingpor
cukor ízlés szerint

200 ml cukrászhab

a tetejére:

natúr kakaópor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a cukrot és a tejet simára keverjük, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, megfőzzük.
Teljesen kihűtjük.


2. A habot felverjük és a robotgéppel átkevert krémhez keverjük. 


3. A kávét, a cukrot és a tejet langyosra melegítjük, hogy minden elolvadjon és a darált kekszhez öntjük.
Belekanalazunk annyi krémet, amitől a tészta összeáll.


4. A tésztát kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.


5. Rákenjük a krém felét, feltekerjük.



6. A maradék krémmel bevontjuk és 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.


Tálaláskor megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések