PARADICSOMOS SÜLT PADLIZSÁNFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
a főzelékhez:
1 db nagyobb padlizsán
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
só, bors
a feltéthez:
300 g darált hús
1 db nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
4-5 friss bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS:
1. A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rálocoslunk 1 evőkanál olajat, sózzuk és 180 fokon légkeveréssel kb. 13-15 percig sütjük.
2. Kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst.
Együtt pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fűszerezzük.
Fedő alatt párolkójuk, míg a hús puha lesz.
Végül belekeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket.
3. A padlizsánt egy lábasba öntjük.
'1 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a lisztet, elkeverjük.
Felöntjük a paradicsompürével és kevés vízzel.
A padlizsánhoz öntjük.
Még teszünk hozzá annyi vizet, hogy még krémes állaga legyen és kb.2-3 percig együtt rotyogtatjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket és rá a húsos ragut.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése