DUBARRY FALATKÁK


A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tartelettes / mini tortácskaformára.



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a húsos alaphoz:

250 g darált hús
1 db tojás
25-30 g zabpehely vagy zsemlemorzsa
fűszerek ízlés szerint

a töltelékhez:

300 g karfiol

a besamelhez:

20 g vaj
2 evőkanál liszt
350 ml tej
só, bors, szerecsendió

a tetejére:

60 g reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst, a tojást, a fűszereket összekeverjük.
Annyi zabpelyhet / zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen.
Állni hagyjuk, míg a karfiol megfő. 


2. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük (Kisebb kell, mint a klasszikus Dubarry szeleten megszokott!), megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.


3. Elkészítjük a besamelt.

A vajat felolvasztjuk, felületén eloszlatjuk a lisztet. 
Habverővel átkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 1 dl lisztet.
Az  egészet simára dolgozzuk, majd felöntjük a maradék tejjel.
Fűszerezzük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.


4. A szilikonos formát masszívabb gáztepsire tesszük.
Kivajazzuk, majd kibéleljük a hússal úgy, hogy a közepébe lehessen tölteléket rakni.


5. Mindegyiket feltöltjük karfiollal.


6. Befedjük 1-1 kanál besamellel.


7. Végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.


8. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a tetején barnulni kezd a sajt.

Várunk 5 percet, majd kesztyűben óvatosan a tortácskák alját megnyomva kiemeljük a formából.


Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.


Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések