DUBARRY FALATKÁK
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tartelettes / mini tortácskaformára.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a húsos alaphoz:
250 g darált hús
1 db tojás
25-30 g zabpehely vagy zsemlemorzsa
fűszerek ízlés szerint
a töltelékhez:
300 g karfiol
a besamelhez:
20 g vaj
2 evőkanál liszt
350 ml tej
só, bors, szerecsendió
a tetejére:
60 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst, a tojást, a fűszereket összekeverjük.
Annyi zabpelyhet / zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen.
Állni hagyjuk, míg a karfiol megfő.
2. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük (Kisebb kell, mint a klasszikus Dubarry szeleten megszokott!), megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
3. Elkészítjük a besamelt.
A vajat felolvasztjuk, felületén eloszlatjuk a lisztet.
Habverővel átkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 1 dl lisztet.
Az egészet simára dolgozzuk, majd felöntjük a maradék tejjel.
Fűszerezzük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
4. A szilikonos formát masszívabb gáztepsire tesszük.
Kivajazzuk, majd kibéleljük a hússal úgy, hogy a közepébe lehessen tölteléket rakni.
5. Mindegyiket feltöltjük karfiollal.
6. Befedjük 1-1 kanál besamellel.
7. Végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
8. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a tetején barnulni kezd a sajt.
Várunk 5 percet, majd kesztyűben óvatosan a tortácskák alját megnyomva kiemeljük a formából.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése