DIÓS-MADÁRTEJKRÉMES SZELET






HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (kb.10 nagy szelet):

a tésztához:

220 g Dr. Oetker piskóta alappor
80 g darált dió
3 db tojás
2 evőkanál víz

a krémhez:

1 doboz (= 450 ml) Mizo madártej
4 evőkanál búzafinomliszt
ízlés szerint cukor

200 ml cukrászhab

a tetejére:

30 g reszelt fehércsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

1. A madártejet simára keverjük a liszttel és a cukorral.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.


2. Amíg hűl a krém, megsütjük a piskótát.

A porhoz hozzákeverjük a darált diót.
Majd beleütjük a 3 db tojást.
Robotgéppel kikeverjük.
Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy önthető állaga legyen.
Feltöltjük a sütőpapírral bélelt sütőformát. Én négyzeteset használtam, de kereket is lehet.
 160 fokon - nem légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.
Kihűtjük.


3. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert cukrászhabot.


4. A hideg piskótát kettévágjuk és egyik felét megkenjük a krémmel.


5. Ráhelyezzük a másik piskótát és az egészet beborítjuk a maradék krémmel.
Megszórjuk reszelt fehércsokival, hogy ne legyen ragacsos.


4-5 órára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

MÉG TÖBB MADÁRTEJES RECEPT:

MADÁRTEJKRÉMES GRANOLA-SÜTI

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések