DIÓS-MADÁRTEJKRÉMES SZELET
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (kb.10 nagy szelet):
a tésztához:
220 g Dr. Oetker piskóta alappor
80 g darált dió
3 db tojás
2 evőkanál víz
a krémhez:
1 doboz (= 450 ml) Mizo madártej
4 evőkanál búzafinomliszt
ízlés szerint cukor
200 ml cukrászhab
a tetejére:
30 g reszelt fehércsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A madártejet simára keverjük a liszttel és a cukorral.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
2. Amíg hűl a krém, megsütjük a piskótát.
A porhoz hozzákeverjük a darált diót.
Majd beleütjük a 3 db tojást.
Robotgéppel kikeverjük.
Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy önthető állaga legyen.
Feltöltjük a sütőpapírral bélelt sütőformát. Én négyzeteset használtam, de kereket is lehet.
160 fokon - nem légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.
Kihűtjük.
3. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert cukrászhabot.
4. A hideg piskótát kettévágjuk és egyik felét megkenjük a krémmel.
5. Ráhelyezzük a másik piskótát és az egészet beborítjuk a maradék krémmel.
Megszórjuk reszelt fehércsokival, hogy ne legyen ragacsos.
4-5 órára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése