CSUDA CSOKIS CSIGA
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
250 g búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
2 teáskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
porcukor ízlés szerint
100 ml tej
18 g friss élesztő
csipet só
a töltelékhez:
80-100 g étcsokoládé
a kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a fajéjat, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáütjük a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól kidolgozzuk és meleg helyen kb.40 percig kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra.
3. A csoki egyik felét az egyik, másik felét a másik lapra reszeljük.
4. Feltekerjük.
5. A tekercset kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és megkenjük a tejes tojással.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon először légkeverés nélkül sütjük 15 percig, majd légkeveréssel még 3-5 percig.
Kihűtve fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése