CSUDA CSOKIS CSIGA




HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

a tésztához:

250 g búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
2 teáskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
porcukor ízlés szerint
100 ml tej
18 g friss élesztő
csipet só

a töltelékhez:

80-100 g étcsokoládé

a kenéshez:

1 db tojás
1 evőkanál tej 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a fajéjat, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáütjük a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól kidolgozzuk és meleg helyen kb.40 percig kelesztjük.


2. A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra.


3. A csoki egyik felét az egyik, másik felét a másik lapra reszeljük.


4. Feltekerjük.


5. A tekercset kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.


 6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és megkenjük a tejes tojással.


7. Előmelegített sütőben 180 fokon először légkeverés nélkül sütjük 15 percig, majd légkeveréssel még 3-5 percig.

Kihűtve fogyasztjuk!

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések