FEKETE-FEHÉR KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g kakaós keksz
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből
csipet só
a krémhez:
1 tasak tejszínes pudingpor
50 g fehércsokoládé
400 ml tej
cukor ízlés szerint
200 ml tejszín
a dekorhoz:
20 g étcsokoládé
20 g kakaós kekszmorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejszínes pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel.
Beletördeljük a fehércsokit.
Az egészet állandó kevergetés mellett, közepes hőmérsékleten, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. Felverjük kemény habbá a tejszínt.
Hozzákeverjük a pudingos krémhez.
3. A kakaós kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a mézet és a krémből annyit, hogy a tészta összeálljon.
4. Kekszmorzsával szórt deszkán 2-3 mm vékoknyra kinyújtjuk a tésztát.
5. Megkenjük a krém felével.
6. Feltekerjük.
7. Rákenjük a maradék krémet, majd megszórjuk a darált csokival és a kekszmorzsával.
4-5 órát hűtjük, vagy akár egész éjszakán át.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése