FEKETE-FEHÉR KEKSZTEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g  kakaós keksz 
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből
csipet só

a krémhez:

1 tasak tejszínes pudingpor
50 g fehércsokoládé
400 ml tej
cukor ízlés szerint

200 ml tejszín

a dekorhoz:

20 g étcsokoládé
20 g kakaós kekszmorzsa


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejszínes pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel.
Beletördeljük a fehércsokit.
Az egészet állandó kevergetés mellett, közepes hőmérsékleten, besűrítjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. Felverjük kemény habbá a tejszínt.

Hozzákeverjük a pudingos krémhez.

3. A kakaós kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a mézet és a krémből annyit, hogy a tészta összeálljon.


4. Kekszmorzsával szórt deszkán 2-3 mm vékoknyra kinyújtjuk a tésztát.


5. Megkenjük a krém felével.


6. Feltekerjük.


7. Rákenjük a maradék krémet, majd megszórjuk a darált csokival és a kekszmorzsával.

 4-5 órát hűtjük, vagy akár egész éjszakán át.


Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések