PEACH MELBA - TÚRÓ CSIGA














HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

 a tésztához:

300 g búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
100 ml tej
18 g friss élesztő
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

200 g őszibarack (friss vagy konzerv)
150 g málna (friss vagy fagyasztott)

a túrókrémhez:

450 g tehéntúró
1/2 citrom héja
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint

a kenéshez:

1 db tojás
1 evőkanál tej 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a porcukrot, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.


2. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.


3. A túrót, a citromhéjat, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük.
Felét az egyik lapra, felét a másik lapra kenjük.


4. Az őszibarackot felkockázzuk és 2-3 evőkanálnyit a túró tetejére rakunk.
Ha konzerv leöblítjük és lecsepegtetjük.



 5. A málnát az őszibarack közé morzsoljuk.

Ha fagyasztottat használunk, előtte ne olvasszuk ki!


6. Feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.



7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a tejes-tojással.


8. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25  percig légkeverés nélkül sütjük.


Megvárjuk míg kihűl!

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések