PEACH MELBA - TÚRÓ CSIGA
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
100 ml tej
18 g friss élesztő
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
200 g őszibarack (friss vagy konzerv)
150 g málna (friss vagy fagyasztott)
a túrókrémhez:
450 g tehéntúró
1/2 citrom héja
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
a kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a porcukrot, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.
3. A túrót, a citromhéjat, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük.
Felét az egyik lapra, felét a másik lapra kenjük.
4. Az őszibarackot felkockázzuk és 2-3 evőkanálnyit a túró tetejére rakunk.
Ha konzerv leöblítjük és lecsepegtetjük.
5. A málnát az őszibarack közé morzsoljuk.
Ha fagyasztottat használunk, előtte ne olvasszuk ki!
6. Feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a tejes-tojással.
8. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig légkeverés nélkül sütjük.
Megvárjuk míg kihűl!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése