NAGYON KARAMELLÁS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g darált háztartási keksz
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
0,5 dl tej
2-3 evőkanál a krémből
a krémhez:
1 tasak karamellás pudingpor
400 ml tej
cukor ízlés szerint
200 ml cukrászhab
továbbá:
2 evőkanál Pacific karamellöntet (vagy egyéb krémes karamell)
a dekorhoz:
6-8 db omlós tejkaramella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a cukrot és a tejet egy lábasba öntjük, simára keverjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. A cukrászhabot félig felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, robotgéppel átkevert pudingot és tovább keverjük, míg masszív állagú krémet kapunk.
3. A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, a tejet. Eldolgozzuk.
Végül annyi krémet adunk hozzá, hogy a tészta formázható legyen.
Nem szabad száraznak lennie, mert akkor törik!
4. A sütőpapírral borított, tésztát kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra.
5. Megkenjük a karamellöntettel.
6. Elosztjuk rajta a krém felét.
7. Feltekerjük a sütőpapír segítségével.
8. Megkenjük a maradék krémmel.
3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt rámorzsoljuk az omlós tejkaramellát!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése