NAGYON KARAMELLÁS KEKSZTEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g darált háztartási keksz
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
0,5 dl tej
2-3 evőkanál a krémből

a krémhez:

1 tasak karamellás pudingpor
400 ml tej
cukor ízlés szerint

200 ml cukrászhab

továbbá:

2 evőkanál Pacific karamellöntet (vagy egyéb krémes karamell)

a dekorhoz:

6-8 db omlós tejkaramella


ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a cukrot és a tejet egy lábasba öntjük, simára keverjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. A cukrászhabot félig felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, robotgéppel átkevert pudingot és tovább keverjük, míg masszív állagú krémet kapunk.


3. A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, a tejet. Eldolgozzuk.
Végül annyi krémet adunk hozzá, hogy a tészta formázható legyen.
Nem szabad száraznak lennie, mert akkor törik!



4. A sütőpapírral borított,  tésztát kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra.


5. Megkenjük a karamellöntettel.



6. Elosztjuk rajta a krém felét.


7. Feltekerjük a sütőpapír segítségével.


8. Megkenjük a maradék krémmel.


3-4 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt rámorzsoljuk az omlós tejkaramellát!


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések