S'MORE CSIGA
Míg mi szalonnát sütögetünk a tábortűz mellett, addig az amerikaiak S'more-t készítenek.
Ami két graham keksz között vékony csokiszelet és sült marshmallow-t takar.
Nyilván, ez a csiga nem tudja átadni az autentikus édesség élményét, de azért érdemes kipróbálni, mert a tésztába tett fahéj és a beleolvadt csoki mennyei kombót alkot!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszteket, a cukrot, a fahéjat, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a mézet, a tojást és a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen 40 percet kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé vesszük és egyenként kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
A felületét megkenjük a tojás-tej keverékével, hogy a csokireszelék jobban rátapadjon.
3. A csokit (40 g-ot egyikre, 40 g-ot a másikra) nagy lyukon ráreszeljük, majd a habcukorka nagyságától függően egyben hagyva, vagy darabokra vágva szétszórjuk a felületen.
(A csoki 1/3-át nagyobb kockákra vágtam, mert az jól mutat a sütiben, de ez elhagyható.)
4. Feltekerjük, majd kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
5. Sütőpapírral bélelet tepsibe (a két tekercs pont 1 gáztepsit tölt meg) tesszük és pihentetjük 15 percig.
Megkenjük a tojásos tejjel.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 13-16 percig sütjük.
Melegen és hidegen is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Ami két graham keksz között vékony csokiszelet és sült marshmallow-t takar.
Nyilván, ez a csiga nem tudja átadni az autentikus édesség élményét, de azért érdemes kipróbálni, mert a tésztába tett fahéj és a beleolvadt csoki mennyei kombót alkot!
HOZZÁVALÓK 20 DB-HOZ:
a tésztához:
125 g graham liszt
125 g búzafinomliszt
1/2 evőkanál fahéj
ízlés szerint porcukor
18 g friss élesztő
100 ml tej
1/2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
1 evőkanál méz
20 g vaj
csipet só
a töltelékhez:
80 g étcsokoládé
80 g natúr habcukor (pl. Haribo Chamallow Barbecue)
a kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszteket, a cukrot, a fahéjat, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a mézet, a tojást és a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen 40 percet kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé vesszük és egyenként kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
A felületét megkenjük a tojás-tej keverékével, hogy a csokireszelék jobban rátapadjon.
3. A csokit (40 g-ot egyikre, 40 g-ot a másikra) nagy lyukon ráreszeljük, majd a habcukorka nagyságától függően egyben hagyva, vagy darabokra vágva szétszórjuk a felületen.
(A csoki 1/3-át nagyobb kockákra vágtam, mert az jól mutat a sütiben, de ez elhagyható.)
4. Feltekerjük, majd kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
5. Sütőpapírral bélelet tepsibe (a két tekercs pont 1 gáztepsit tölt meg) tesszük és pihentetjük 15 percig.
Megkenjük a tojásos tejjel.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 13-16 percig sütjük.
Melegen és hidegen is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése