S'MORE CSIGA

Míg mi szalonnát sütögetünk a tábortűz mellett, addig az amerikaiak S'more-t készítenek.
Ami két graham keksz között vékony csokiszelet és sült marshmallow-t takar.

Nyilván, ez a csiga nem tudja átadni az autentikus édesség élményét, de azért érdemes kipróbálni, mert a tésztába tett fahéj és a beleolvadt csoki  mennyei kombót alkot!



HOZZÁVALÓK 20 DB-HOZ:

a tésztához:

125 g graham liszt
125 g búzafinomliszt
 1/2 evőkanál fahéj
ízlés szerint porcukor
18 g friss élesztő
100 ml tej
1/2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
1 evőkanál méz
20 g vaj 
csipet só

a töltelékhez:

80 g étcsokoládé
80 g natúr habcukor (pl. Haribo Chamallow Barbecue)

a kenéshez:

1 db tojás
1 evőkanál tej


ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszteket, a cukrot, a fahéjat, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a mézet, a tojást és a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen 40 percet kelesztjük.


2. A tésztát kétfelé vesszük és egyenként kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.

A felületét megkenjük a tojás-tej keverékével, hogy a csokireszelék jobban rátapadjon.


3. A csokit (40 g-ot egyikre, 40 g-ot a másikra) nagy lyukon ráreszeljük, majd a habcukorka nagyságától függően egyben hagyva, vagy darabokra vágva szétszórjuk a felületen.

(A csoki 1/3-át nagyobb kockákra vágtam, mert az jól mutat a sütiben, de ez elhagyható.)


4. Feltekerjük, majd kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.



5. Sütőpapírral bélelet tepsibe (a két tekercs pont 1 gáztepsit tölt meg) tesszük és pihentetjük 15 percig.

Megkenjük a tojásos tejjel.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 13-16 percig sütjük.

Melegen és hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések