FLAMINGÓTEKERCS
HOZZÁVALÓK 20 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
50 g kókuszreszelék
50 g Gréta epres tortabevonó
2 db tojássárga
1 tasak vaníliás cukor
20 g vaj
100 ml tej
18 g friss élesztő
ízlés szerint cukor
csipet só
a töletlékhez:
100 g kókuszreszelék
100 g Gréta epres tortabevonó
2 db tojásfehérje
porcukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrokat, a csokidarabokat és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt és a két tojássárgát.
A tojásfehérjét a hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a 100 g erpes bevonót vízgőz felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a 100 g kókuszreszelékhez.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzákeverjük a "rózsaszín kókuszt" és a porcukrot.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és oldalukat megkenjük a tojással.
Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése