FLAMINGÓTEKERCS





HOZZÁVALÓK 20 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
50 g kókuszreszelék
50 g Gréta epres tortabevonó
2 db tojássárga
1 tasak vaníliás cukor
20 g vaj
100 ml tej
18 g friss élesztő
ízlés szerint cukor
csipet só

a töletlékhez:

100 g kókuszreszelék
100 g Gréta epres tortabevonó
2 db tojásfehérje
porcukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrokat, a csokidarabokat és a sót összekeverjük.

Elmorzsoljuk a vajjal.

Hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt és a két tojássárgát.

Az egészet jól kidolgozzuk, majd 40 percig kelesztjük.

A tojásfehérjét a hűtőbe tesszük.

2. A töltelékhez a 100 g erpes bevonót vízgőz felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a 100 g kókuszreszelékhez.

Lefedjük, míg szükség lesz rá.

3. A tésztát kétfelé osztjuk és egyenként kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.

4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzákeverjük a "rózsaszín kókuszt" és a porcukrot.

A keverék egyik felét az egyik lapra, másikat a másikra kenjük.

5. Feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.


6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és oldalukat megkenjük a tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 13-15 percig sütjük.

Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések