MÁKOS-SZILVALEKVÁROS CSIGA
HOZZÁVALÓK 24 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
60 g darált mák
30 g vaj
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
18 g élesztő
100 ml tej
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
4-5 evőkanál szilvalekvár
a kenéshez:
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a cukrot, a darált mákot és a csipet sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást, a citrom reszelt héját és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan összekeverjük és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
Ha kész, a tésztát kétfelé vesszük és kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
2. Megkenjük a lekvárral.
3. Feltekerjük.
4. Kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Két tenyerünk között kerekebbre formálhatjuk.
Megkenjük a felvert tojással.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Aki szeretné, porcukorral dekorálhatja.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése