MÁKOS-SZILVALEKVÁROS CSIGA



HOZZÁVALÓK 24 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
60 g darált mák
30 g vaj
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
18 g élesztő
100 ml tej
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

4-5 evőkanál szilvalekvár

a kenéshez:

1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a cukrot, a darált mákot és a csipet sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.

Hozzáadjuk a tojást, a citrom reszelt héját és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Az egészet alaposan összekeverjük és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.

Ha kész, a tésztát kétfelé vesszük és kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.


2. Megkenjük a lekvárral.


3. Feltekerjük.


4. Kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Két tenyerünk között kerekebbre formálhatjuk.

Megkenjük a felvert tojással.


5. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 20  percig sütjük.

Aki szeretné, porcukorral dekorálhatja.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések