ALMÁS-DIÓS CSIGA
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
240 g búzaliszt
60 g darált dió
1 db tojás
2 teáskanál fahéj
20 g vaj
100 ml tej
18 g friss élesztő
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
400 g reszelt alma
1 teáskanál fahéj
a kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a diót, a cukrot és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáütjük a tojást és beleöntjük a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
2. A tésztát 2 részre osztjuk és kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.
Megszórjuk a fahéjas reszelt almával.
3. Feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejes tojással és előmelegíett sütőben 180 fokon 10 percig légkeverés nélkül, majd 6 percig légkeveréssel sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése