ALMÁS-DIÓS CSIGA






HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

a tésztához:

240 g búzaliszt
60 g darált dió
1 db tojás
2 teáskanál fahéj
20 g vaj
100 ml tej
18 g friss élesztő
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

400 g reszelt alma
1 teáskanál fahéj

a kenéshez:

1 db tojás
1 evőkanál tej

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a diót, a cukrot és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáütjük a tojást és beleöntjük a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.


2. A tésztát 2 részre osztjuk és kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.

Megszórjuk a fahéjas reszelt almával.


3. Feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.



4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejes tojással és előmelegíett sütőben 180 fokon 10 percig légkeverés nélkül, majd 6 percig légkeveréssel sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések