KÓKUSZOS - MANDULÁS PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
80 g rizsliszt
80 g búzafinomliszt
60 g darált mandula (nálam nem pirított, de lehet az is)
250 ml mandulás-kókuszos tejital
2 db tojássárgája
csipet só
olaj a sütéshez
a töltelékhez:
90 g kókuszreszelék
2 db tojásfehérje kemény habbá verve
ízlés szerint porcukor
3-4 evőkanál mandulás-kókuszos tejital
a besamelhez:
20 g vaj
1,5 evőkanál búzafinomliszt
400 ml mandulás-kókuszos tejital
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és robotgéppel csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét felhasználásig tegyük a hűtőbe!
2. Hevített, tapadásmentes serpenyőben, minimális olajon kb. 1 merőkanálnyi tésztát mindkét oldalán kisütünk.
Folytatjuk míg az alapanyag elfogy.
3. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a porcukrot és a tejet.
Megtöltjük a palacsintákat és vajjal kikent, magasabb falú sütőedénybe (hogy a besamel is kényelmesen ráférjen) sorakoztatjuk.
4. Elkészítjük a besamelt.
A vajat megolvasztjuk, majd a felületén eloszlatjuk a lisztet és a porcukrot, Keverünk rajta 3-at-4-et, majd felöntjük kb. 1 dl tejjel és habverővel csomómentesre keverjük.
Végül hozzáöntjük a maradék tejet és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A végeredménynek az átlagosnál hígabbnak kell lennie, hogy a palacsinta jól be tudja szívni!
Ha kész, egyenletesen ráöntjük a palacsintákra.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése