NAGYON CSOKIS-LEKVÁROS FÁNKOK
A receptet a Sacher-torta ihlette: sok kakaópor, sok étcsoki és baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a csipet sót összekeverjük.
2. A tojást, a porcukrot, a tejfölt/joghurtot simára keverjük.
Hozzáreszeljük vagy belekockázzuk az étcsokit.
3. Apránként belekeverjük a lisztet.
Eleinte még kézi robotgéppel lehet dolgozni, de utána át kell térni fakanálra vagy a kezünkkel gyúrjuk össze.
Ez alól kivétel, akinek nagy teljesítményű konyhagépe van, ő végig dolgozhat azzal.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk.
4. Kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra.
5. Minimum 6 cm hosszúságú formával kiszurkáljuk.
Ha nincs lyuk a szaggatón, ujjbegyünkkel készítünk. Ez lesz a lekvár helye.
15 percet pihentetjük a kész sütiket.
6. Bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
7. Tetszés szerint vízgőz felett megolvasztott ét- vagy fehércsokival bevonjuk, vagy csak áthúzzuk, vagy porcukorral megszórjuk.
Végül a lyukakba fél vagy egy kanál baracklekvárt kanalazunk.
Tipp:
Bár az eredeti Sacher-tortában étcsoki és sárgabaracklekvár szerepel,érdemes kipróbálni a fehércsoki-sárgalekvár kombót, mert ez még finomabb!
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
2 evőkanál kakaópor
50 g étcsokoládé
1 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
200 g tejföl vagy natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
csipet só
a töltelékhez:
s árgabaracklekvár
a dekorhoz:
porcukor / étcsokoládé / fehércsokoládé
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a csipet sót összekeverjük.
2. A tojást, a porcukrot, a tejfölt/joghurtot simára keverjük.
Hozzáreszeljük vagy belekockázzuk az étcsokit.
3. Apránként belekeverjük a lisztet.
Eleinte még kézi robotgéppel lehet dolgozni, de utána át kell térni fakanálra vagy a kezünkkel gyúrjuk össze.
Ez alól kivétel, akinek nagy teljesítményű konyhagépe van, ő végig dolgozhat azzal.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk.
4. Kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra.
5. Minimum 6 cm hosszúságú formával kiszurkáljuk.
Ha nincs lyuk a szaggatón, ujjbegyünkkel készítünk. Ez lesz a lekvár helye.
15 percet pihentetjük a kész sütiket.
6. Bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
7. Tetszés szerint vízgőz felett megolvasztott ét- vagy fehércsokival bevonjuk, vagy csak áthúzzuk, vagy porcukorral megszórjuk.
Végül a lyukakba fél vagy egy kanál baracklekvárt kanalazunk.
Tipp:
Bár az eredeti Sacher-tortában étcsoki és sárgabaracklekvár szerepel,érdemes kipróbálni a fehércsoki-sárgalekvár kombót, mert ez még finomabb!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése