NAGYON CSOKIS-LEKVÁROS FÁNKOK

A  receptet a Sacher-torta ihlette: sok kakaópor, sok étcsoki és baracklekvár.


HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt
2 evőkanál kakaópor
50 g étcsokoládé
1 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
200 g tejföl vagy natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
csipet só

a töltelékhez:

s árgabaracklekvár

a dekorhoz:

porcukor / étcsokoládé / fehércsokoládé

olaj a sütéshez



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a csipet sót összekeverjük.


2. A tojást, a porcukrot, a tejfölt/joghurtot simára keverjük.
Hozzáreszeljük vagy belekockázzuk az étcsokit.


3. Apránként belekeverjük a lisztet.

Eleinte még kézi robotgéppel lehet dolgozni, de utána át kell térni fakanálra vagy a kezünkkel gyúrjuk össze.
Ez alól kivétel, akinek nagy teljesítményű konyhagépe van, ő végig dolgozhat azzal.

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk.


4. Kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra.


5. Minimum 6 cm hosszúságú formával kiszurkáljuk.

Ha nincs lyuk a szaggatón, ujjbegyünkkel készítünk. Ez lesz a lekvár helye.

15 percet pihentetjük a kész sütiket.


6. Bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.


7. Tetszés szerint vízgőz felett megolvasztott ét- vagy fehércsokival bevonjuk, vagy csak áthúzzuk, vagy porcukorral megszórjuk.
Végül a lyukakba fél vagy egy kanál baracklekvárt kanalazunk.

Tipp: 

Bár az eredeti Sacher-tortában étcsoki és sárgabaracklekvár szerepel,érdemes kipróbálni a fehércsoki-sárgalekvár kombót, mert ez még finomabb!


Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések