ZUPPA PAVESE - OLASZ LEVES EGYSZERŰEN

 


A leves történetét elolvashatjátok itt:

https://blogkocsma.blog.hu/2012/09/10/zuppa_pavese_leves_paviabol_1525-bol

 

Készíthető megmaradt húslevesből vagy leveskockából is.(ami nem paprikás...tyúk/marha/erő/zöldség)

Eredetileg nyersen kerül rá a kenyérre / zsömlére a tojás és arra merik rá a forró levest, de én sütőben "hőkezeltem".

Egyes változatokban buggyantott tojással készítik.

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

 

400-500 ml húsleves (vagy víz+1 db leveskocka)

 1 szelet kenyér 

1-2 db tojás

20 g vaj

20 g reszelt sajt

 só


Elkészítés:


1. A vízbe beledobjuk a leveskockákat, sózzuk és felforraljuk.

2. Eközben kivajazunk egy kisebb tepsit és belesorakoztatjuk a kenyérszeleteket vagy félbe vágott zsömléket. 

3. Ráütünk 1-1 tojást, majd 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg megkocsonyásodik a fehérje.

4. Tálaláskor beleteszünk 1 tojásos pirítóst a tányérba, rámerjük a leves (vagy köré) és megszórjuk reszelt sajttal.

Azon melegében fogyasztjuk!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések