ZUPPA PAVESE - OLASZ LEVES EGYSZERŰEN
A leves történetét elolvashatjátok itt:
https://blogkocsma.blog.hu/2012/09/10/zuppa_pavese_leves_paviabol_1525-bol
Készíthető megmaradt húslevesből vagy leveskockából is.(ami nem paprikás...tyúk/marha/erő/zöldség)
Eredetileg nyersen kerül rá a kenyérre / zsömlére a tojás és arra merik rá a forró levest, de én sütőben "hőkezeltem".
Egyes változatokban buggyantott tojással készítik.
Hozzávalók 1 adaghoz:
400-500 ml húsleves (vagy víz+1 db leveskocka)
1 szelet kenyér
1-2 db tojás
20 g vaj
20 g reszelt sajt
só
Elkészítés:
1. A vízbe beledobjuk a leveskockákat, sózzuk és felforraljuk.
2. Eközben kivajazunk egy kisebb tepsit és belesorakoztatjuk a kenyérszeleteket vagy félbe vágott zsömléket.
3. Ráütünk 1-1 tojást, majd 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg megkocsonyásodik a fehérje.
4. Tálaláskor beleteszünk 1 tojásos pirítóst a tányérba, rámerjük a leves (vagy köré) és megszórjuk reszelt sajttal.
Azon melegében fogyasztjuk!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése